Ud & smil - med EVP

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 14/6 2012, 11:38 (4334 dage siden) @ Per Hauberg

Af eet af EVPs herlige billeder fra HFHJ (2.6. på Jernbanen.dk) fremgår det, at lokopersonalet på HFHJ må have haft gode forhandlere, når det kom til frynsegoder:
Under ophold på havnen i Hundested er der også ved M8 opstillet trappe til indstigning, ligesom de rejsende har det ved de respektive vogne. :-P

--------------------


Ja, --pudsigt ser det ud med alle de trapper.

[image]

Jeg kommer til at mindes min tid på Jernbaneskolen i slutningen af 1950-erne, den såkaldte "medhjælpereksamen".

Her skulle vi jo lære en masse om håndtering af diverse uheld på en banestrækning i "det åbne land". Mange af disse forhold var selvfølgeligt: At standse trafik på et evt. modgående dobbeltspor, at underrette "Gud" og hver mand, -- men også at sørge for at rekvirere trapper til passagerernes "rimeligt behagelige / sikre" nedstigning fra vognene til ballasten (dengang blev passagererne siddende i toget, til de fik lov at stige ud - i vore dage er det andre "regler", passagererne selv har skabt og taget i brug.)

Ved forberedelsen til denne medhjælpereksamen -og vist også til den efterfølgende "2. del", var det et af de forhold, som lærerne "tordnede" igen og igen: "HUSK nu trapper - det er næsten dumpe-årsag ikke at nævne trapper".

(Der er vist mange af Forum´s læsere, der har prøvet det / husker det - vel også Per !!!)

Erik V. Pedersen.
http://evp.dk/index.php?page=dagens-foto-s-juni-2012


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak