Avatar

Perronudstyr - '90erne

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 12/11 2014, 23:03 (3454 dage siden) @ Langelandsbanen

Jeg menes at kunne huske at røde/sorte bænke m.v. var udstyr på danske perroner i 90érne, specielt mener jeg at kunne huske det fra Korsør og Nyborg banegård.

Men er der nogen der har billeder af perronudstyret, jeg mener at kunne huske? et par timer på google syntes ikke at kunne hjælpe. :-)

Det nævnte udstyr stammer helt tilbage fra 1970'erne. F.eks. blev Frederikshavn nye station fra slutningen af 1970'erne født med læskure og bænke i det røde-sorte design. Det gjaldt i øvrigt også den samtidige Frederikshavn havnestation.

Sidstnævnte var i øvrigt ret lang og udstyrret med et hav af læskure (populært kaldet "sildekasser"). I min tid som chef for DSB regionaltog i Nordjylland valgte vi derfor at flytte fire af dem fra Frederikshavn havnestation til Skørping, hvor i hvert fald det ene af dem overlevede indtil i sidste måned og måske står det endda der endnu.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
Jernbanehistorisk grundforskning - det nye sort

[image]
Skørping station 24. december 2011 kl. 11.35. MR/MRD 62 holder i spor 1. Til venstre "sildekasse" ex. Frederikshavn havnestation. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.

[image]
Skørping station 20. oktober 2014. Til højre samme "sildekasse" som ovenfor. Inde i skuret til højre ses den røde fender og bænken i sort anes. Klik på billedet for højere opløsning. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak