Avatar

Enghave Brygge - Teglholmen - filmen "Midt om natten"

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 8/12 2014, 00:28 (3428 dage siden)

Har netop siddet og set filmen "Midt om natten", som TV2 sendte lørdag aften. Mange af scenerne er åbenbart optaget på Teglholmens nordlige del, for kulkrananlægget på Enghave Brygge ses tydeligt i baggrunden i en håndfuld scener.

Én af scenerne er taget på selve Enghave Brygge, hvor Kim Larsens karakter ses gående under kulkrananlægget og jernbaneskinnerne ses helt tydeligt.

Såfremt nogen her i "herreværelset" har adgang til "udhængs(skabs)fotos" eller tilsvarende, kunne det være interessant, at se på billederne her på sitet.

I filmen er der i øvrigt en pudsig ting:

I et flashback ses indkørslen til et fabriksområde, der skal forestille at ligge på det sted, hvor hovedrollekaraktererne i "nutid" etablerer det christianialignende område "Havaje". Det pudsige er, at i flashbacket ses et jernbanespor på tværs af indkørslen til fabriksområdet; i "nutidsoptagelsen" af samme indkørsel, er jernbanesporet væk. Gad vide, hvordan det hænger sammen?

Stedet ligner i øvrigt ikke en kulisse, men et "ægte" sted. Kan nogen genkende stedet? Hvis det er fra selve Teglholmen er det jo nok forsvundet nu.

Klik på billederne for højere opløsning.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
Jernbanehistorisk grundforskning - det nye sort

[image]
Findes der måske udhængsfoto af denne scene? Klik på billedet for højere opløsning.

[image]
Flashback med jernbanespor? Klik på billedet for højere opløsning.

[image]
"Nutid" uden jernbanespor. Klik på billedet for højere opløsning.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak