Avatar

Dagens postkort - Bovbjerg

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 13/8 2015, 21:03 (3185 dage siden)

Den officielle definition af, hvad der er en havnebane, eksisterer mig bekendt ikke. Jeg er i hvert fald aldrig stødt på en. Endnu.

Det har været fremme, at en havnebane kunne være defineret ved, at der opkræves havnebanefragt for at befordre jernbanevogne over havnebanen. Den definition er jeg ret lun på, men den udelukker dog en del havnebaner.

Jeg er nok mere fortaler for en definition, der indeholder nogle elementer om, at en havnebane forbinder eet punkt med et andet og at formålet er at udveksle passagerer og/eller gods mellem jernbane og skib og/eller omvendt. Heller ikke den definition er dog helt tilfredsstillende, idet den (bl. a.(?)) vil udelukke nedenstående motiv.

Så jeg overvejer videre.....

Klik på billedet for højere opløsning.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
Jernbanehistorisk grundforskning - det nye sort

[image]Høfdebygning(?) ved Bovbjerg. Det ser ud til, at sporet fortsætter op ad skråningen - og endda ret stejlt. Postkort. Årstal: Ukendt. "Hans Riegels, Boghandel, Lemvig." Klik på billedet for højere opløsning. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

På Sporet af 2017

På Sporet af 2017. Pris 230 kr.

Læs mere
Nakskov Sukkerfabrik
Nakskov Sukkerfabrik

Nakskov Sukkerfabrik blev opført i årene 1882-83 og er i dag den sidste overlevende sukkerfabrik på Lolland. Læs her om fabrikken med de tilhørende saftstationer samt det omfattende roebanenet og de mange smalsporede damp- og diesellokomotiver.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak