Onsdagsgætter - damplok Jugoslavien (1 foto + links)

af Niels Munch, 22/1 2016, 09:32 (3018 dage siden) @ Hans T. Møller

Først tak til den gode Dampfmeister for foto & fotolink!

Tak for fotos af det udrangerede Klose-lokomotiv. Der var vel ingen aktivitet på smalsporet i det hjørne af ex-Jugoslavien, da du var dernede? Strækningen fra Sarajevo til kysten var vel ombygget til normalspor på det tidspunkt?


Kære Hans,

Strækningen fra Sarajevo over Mostar til havnebyen Ploce var under ombygning til normalspor i 1966 (i høj grad under omlægning af tracéen; på en busrejse til Mostar langs Neretva-floden kunne dette omfattende anlægsarbejde beskues), medens der stadig var fuld trafik på 760 mm banerne, på Zelenika-banen med Type 83 som togmaskiner.

Besøget/ferien på de kanter i 1966 blev kort nævnt under denne julekalender: http://www.jernbanen.dk/forum/index.php?id=104893 .

Mine jernbanefotos fra Zelenika og Hercegnovi blev i sin til lagt på Drehscheibe-Online, det historiske forum, hvorfra de fleste siden er fordampet p.g.a. den upålidelige billedserver ImageShack. Men præsentationen dér gav anledning til, at nogle af disse fotos kom i en 400 siders, 3-sproget fotobog (s/h) "The Railway in Boka Kotorska 1901-1968" ("Željeznica u Boki Kotorskoj 1901-1968") af Josip Weber, Hercegnovi 2009 (ISBN 978-9940-9250-0-0).

Disse billeder har jeg siden lade uploade på waliseren David Sallery's seværdige website om Jugoslavien: http://www.penmorfa.com/JZ/Zelenika%201966.html .

Her findes bl.a. også mine i alt fire fotos fra Tramwaj Dubrovnik: http://www.penmorfa.com/JZ/Dubrovnik%20Trams.html - der ligeledes har været på Drehscheibe-Online.

Når jeg har nyscannet mine diapositiver fra Hercegnovi, vil jeg lægge dem op her sammen med de mange s/h billeder, jeg tog især af vognmateriellet i Zelenika.

[image]Jugoslavien, Zelenika i Montenegro, september 1966 (arkiv: nm).

Det er sjældent, man som fotograferende togtosse kommer med på billederne; men sådan så "jeres udsendte" altså ud 4 måneder før værnepligten påbegyndtes. Og så blev det i mange år slut med rejser i Østeuropa .....


Bedste hilsener
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak