Fabrikat på E 994 turbogenerator?

af Steffen Dresler, 5/5 2016, 15:31 (2920 dage siden) @ Georg Schmidt

Tak Georg!

Dejligt at få opklaret spørgsmålet.

I øvrigt var Frichs efter krigen meget glade for engelske produkter, hvilket gav flere problemer, da kvaliteten ikke altid var den bedste. Yderligere gav det problemer med "sammenkøring" af andre fabrikater, f. eks. i forbindelse med Frichs bygning af ARDELT traktorerne.

Herunder to skrivelser (også RA), der underbygger Georgs bemærkning om kvaliteten - eller mangel derpå - af Frichs produkter, der faktisk medførte et udtryk - vistnok fra Kontorchefen for Maskinafdelingen J. P. Andersen - der refererede dårligdomme generelt som "Frichs gods". Men der var nu også noget at have det i, se bl.a. nedenstående to skrivelser. I sær E nr. 991 var som det stod skrevet "et langt Jammerkatalog" af ubehagelige overraskelser, især med svejsninger. Egentligt synd for fabrikken. Det medførte for resten at W. Bay (ham med lokomotivbogen), der var ansat på fabrikken på dette tidspunkt, egenhændigt foreslog og oprettede et "Slutkontrol" regime for at fange eventuelle fejl. Han var en klog mand!
Sidst, de hjul der refereres til i Georgs skrivelse og fremstillet i Tjekkoslovakiet, blev fremstillet hos SKODA. De fremstillede også hjulakslerne med krumtapbugterne.
[image]
[image]

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak