Avatar

Dagens postkort - jernbaner der aldrig har eksisteret

af Morten Flindt Larsen, København K, 3/10 2016, 00:42 (2854 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Hvis ellers ens jernbanenørdhjerne er krøllet nok, kan den se jernbaner, hvor der aldrig har været jernbaner. I forbindelse med bygningen af den gamle Lillebæltsbro overvejede jeg for år tilbage, om man midlertidigt forlængede havnebanen i Middelfart ud til byggepladsen. Jeg har aldrig nogensinde fundet "bevis" for at en sådan stump jernbane har eksisteret. Afstanden mellem havnebanens vestlige endepunkt og den gamle Lillebæltsbro er knap 1.500 meter. Har man brugt jernbanetransport frem til byggepladsen på Fynsiden har man jo sikkert bare anvendt det nye spor Middelfart-Fredericia fra Middelfart station og frem til Lillebælt. Så dagens postkort viser så bare et stykke af Danmark, hvor der aldrig har været jernbane. I

Spændende! Et rigtigt godt samler-postkort. Du har vel ikke også tilfældigvis et postkort fra kartoffelbanerne på Samsø i dit arkiv, Thomas? Og kort fra banerne i sandlejerne på Anholt kunne også være interessante at se.

Med vanlig venlig hilsen

M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Med P 917 over Sjælland
Med P 917 over Sjælland

Lars B. Christensen har igen været i avisarkivet og har fundet denne levende beretning i Dagens Nyheder en søndag i 1935. I artiklen beskriver journalisten, hvilken oplevelse det var, at køre med på maskinen fra København til Korsør.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak