Fredericia - Udsigt fra Fæstningsterrænet

af Bent Hansen, 20/12 2012, 10:51 (4145 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Hej.

Hvis postkortets tekst står til troende, og det tror jeg, skal vi længere ind end skitseret på de forskellige løsningsforslag fra Google o. l.

Fotografen har stået på bastionen, hvor nu DSBs Mindelund ligger og ser ud ad linjen mod Fyn. Traceen ses faktisk på et af luftfotoene. Den kan stadig genfindes af lokalkendte. Blandt andet en gammel bro eksisterer stadig omend tildækket. Og det er ikke broen fra Vestre Ringvej, der også stadig eksistere gemt i dæmningen, jeg hentyder til.

Kortet er også ældre end antaget, Selv om jeg egentlig ikke ved, hvad I antager. Der er meget få spor. Overraskende få spor. Det er rigtigt, at banen til Vejle lå som skitseret (skjult af bevoksning.) Også den ligger endnu som havnebane. Vi ser over på et område som BP-oliekompagniet købte omkring 1920. Til venstre uden for synsfeltet ligger en nu opfyldt voldgrav. (opfyldt ved hjælp af tipvogne og lokomotiver.) Derpå kommer den sidste bastion, som heller ikke er synlig. Den kaldtes senere Søbjerg, men er nu afgravet fuldstændig. Her havde restauratøren på Gl. Banegård og på færgerne sin store villa og have, hvor han gravede knust glas og porcelæn ned. Her lå også jorden fra voldgennembruddet, som var militærets, og som skulle lægges i hullet igen i tilfælde af krig, der så burde varsles et halvt år i forvejen, så man kunne nå at fylde hullet og retablere voldgraven. Arbejdets skulle formentlig også den gang i EU-udbud?

Spøg til side. Omkring 1900 plus minus 15 år vil være mit tidsbud. Og så som stedsbud bastionen med mindelunden.

Med venlig hilsen
Bent Hansen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak