Ugens TRIANGEL - "DAVID" (+ 1 foto mere)

af Freja, 26/5 2018, 19:03 (2171 dage siden) @ LBC

Hej med jer DAVID fans.
Jeg har kendt DAVID, som den første i Silkeborg - idet min søster og jeg legede på godsbaneterrænet ud for krydset Grønnegade / Drewsensvej , da DAVID kom rullende ind på vognvægten og blev vejet sikkert af SKRJ-banefolkene.
Min far fortalte mig at navnet DAVID - kom sig af - en af lokomotvførerne ved SKRJ havde en søn, der hed David!
Siden den tid fulgte jeg DAVID, idet min bedsteforældre boede på Frydensgade 5 og SKRJ-remisen lå længere nede af gaden.
Jeg fortalte en ældre kammerat , der boede nede ved remisen, om den fantastiske DAVID. Han havde kun hån tilovers for DAVID , for den firkantede FRICHS, som kørte ovre på Bryrupbanen - var et rigtig diesellokomotiv.
Bl. a. undrede det mig at DAVID af og til stod i længere tid ved DSB-sporet mod Herning ved siden af træremisen. Så har de kørt godstogene med SKRJ M3, som skulle vendes i Rødkærsbro.
Jeg har taget fotos med et 30-kroners blikkamera af DAVID i slutningen af 50'erne, som jeg vil forsøge at finde frem og scanne. Desværre udlånte jeg negativerne til På Sporet og de forsvandt.
I øvrigt kom interessen for tog pga. mine bedsteforældres udsigt til godsbaneterrænet og SKRJ 4-ulykken ved Hinge med fotos på forsiden af J-P's søndagsavis, samt de kæmpestore N-maskiners brunkulstog.
Hilsner Peter
Freja Modeltog


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRail
Stenlejerne på Sjællands Odde A/S
Stenlejerne på Sjællands Odde A/S

Sjællands Odde består primært af sten og grus, som er ført dertil af skiftende havstrømme. I næsten 100 år blev disse materialer gravet ud, knust, sorteret og fragtet bort, og en 600 mm smalsporsbane med både damp- og diesellok spillede en vigtig rolle i et effektivt transportsystem.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak