OHJ 5 hvor?

af Steffen Dresler, 27/5 2018, 09:25 (2172 dage siden) @ Tommy Nilsson

Go´morn

Det er jo et herligt historisk billede og især for os der har boet i byen, jeg over 1/4 århundrede + det løse. Den viste vej var jo næsten en "Ringvej" før det blev moderne og man kunne/kan komme fra stationsområdet til Sorø, Slagelse, Enø, Vordingborg og nu mod motorvejen og mod København.


Området bag lokomotivet er imidlertid det interessante synes jeg, da det rummer/rummede Gl. Magle Mølle (se artikel her: http://www.jernbanen.dk/artikler.php?artno=41 I).
Derfor er det måske lidt forkert at benævnte banestykket for udelukkende at være "havnebane", da det faktisk oprindeligt var jernbanen fra Gl. Maglemølle og til/fra jernbanen.
Afgreningen til højre er nemlig ind til det det oprindelige Gl. Maglemølle ret store område og længere ude til trælastfirmaet H. O. Birksted (i familie med Danmarks ENESTE og største jagerpilot og flyveres, Kaj Birksted).
Området blev gradvist ryddet og huser nu Rådhuset (som man kunne have fået helt gratis af Boje Nielsen og som berøringsangst ødelagde) og Rådhushaven + parkering.
Herunder et par billeder, der har været vist før, fotograferet på arealet, da skinnerne efterhånden blev fjernede i sommeren 1982.

[image]

[image]

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak