Auf Schienen an die dänische Riviera - Von Insel zu Insel

af FS1954, 26/2 2019, 21:38 (1885 dage siden)

Jeg er lidt i tvivl om, hvor nedennævnte indlæg skal placeres, men nu ligger det altså her.

Den 1. marts kl. 14.15 sender den tyske tv-station Südwestdeutsche Rundfunk (SWR) i serien "Eisenbahn-Romantik" en film om togturen Oldenburg-Holbæk i IC3-tog. Herfra går det videre med Lint til Nykøbing Sj. og derfra med taxi til et sommerhus i Rørvig.

De overordnede temaer er "Kan tyskere overhovedet forestille sig at rejse på ferie med tog?" og "Hvordan klarer danskerne at rejse rundt i et land, der stort set kun består af øer og de dermed forbundne besværligheder?". Her skal man tænke på, at tyskerne overvejende bor langt fra havet og i reglen kun skal krydse floder, kanaler og enkelte søer for at komme rundt i landet.

Filmen skildrer væsentlige punkter og seværdigheder undervejs - færgerne på Femernbælt, udgravningerne i Rødby, brovagten på Guldborgsund, "Rampen" i Næstved, Rislev Kirke, den "døde" superjernbane ved Ringsted osv.

Jens Bruun-Petersen og undertegnede er på slap line i Roskilde Domkirke, passiarer om vikingeskibene og småsludrer på Roskilde banegård. På sushi-restauranten kigger vi bl.a. på de medbragte modeller af C- og K-maskinerne. Turen fortsætter op i Odsherred, hvor Ole-Christian Munk Plum viser rundt på Trafikmuseet i Hørve, og vi ser hele Odsherred og den inddæmmede Lammefjord fra et af de højeste punkter på egnen. Som nævnt slutter turen i Rørvig. En utraditionel jernbanefilm, der viser mere end blot togene.

Brug f.eks. dette link:

https://www.swr.de/eisenbahn-romantik/ebr-folge-956-daenemark-teil-1/-/id=98578/did=232...

Eisenbahn-Romantik.de
Facebook.com/eisenbahnromantik
Youtube.com/eisenbahnromantik

SWRClassic.de
Twitter.com/SWRClassic
Facebook.de/SWRClassic

Filmen udkommer også på DVD.

Næste fredag, den 8. marts kl. 14.15, kommer endnu en film om danske jernbaner; denne handler om VLTJ og er lige som den første optaget i sidste sommers hedebølge.

https://nam04.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.swr.de%2Feisenbah...

God fornøjelse med de to film,

Flemming Søeborg

[image]

Billedet viser "Rampen" i Næstved, optaget den 18. juli 2018 af mig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak