Bus - identificeret

af Niels Munch @, lørdag 01. februar, 2020, 21:14 (265 dage siden) @ PeterA

Men nu er nysgerrigheden jo vakt, så forhåbentlig kunne der komme et andet og mere overbevisende bud på identifikation af bussen. Billedet i sig selv er jo et herligt tidsbillede.


Hej PeterA,

Ja, nysgerrigheden bød mig at forespørge bushistoriker Jens Birch om bussen, og han vurderer:

"at bussen er indsat på ruten Nykøbing Sj-Odden. Under besættelsen befordrede man ikke lejrskolebørn særskilt i turistbus."

"Ruten Nykøbing Sj-Odden overtog OHJ 1. november 1937, men banen drev ikke selv ruten. Driften var bortforpagtet til vognmand Laurits Jakobsen, Nykøbing Sj."

Og at bussen på billedet er:

"Ford V8 årg. 1938 med Sorø-karrosseri tilhørende Laurits Jakobsen, Nykøbing Sj og indregistreret C388 med påhængsvogn til bagage."

Nummerpladen er "arvet" fra en ældre bus udgået ved anskaffelsen af Ford'en, og anhængeren er selvstændigt indregistreret, hvilket den lille runde påhængsvognsnummerplade (sort krans med gul "prik") nederst til højre på påhængsvognen indikerer. Gasgeneratoren er monteret på selve bussen.

PS: Der kan være tale om den Ford V8, der ses på side 7 i tidligere omtalte skrift, billedet med busser tilhørende Laurits Jacobsen.


Bedste hilsener - samt tak til Jens
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Lemvigbanen 1879-1899-1999
Lemvigbanen 1879-1899-1999
Pris 230,- kr.
 Læs mere 
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen