Avatar

Hvad er dette??

af Morten Flindt Larsen, København K, torsdag 19. marts, 2020, 05:52 (11 dage siden) @ Søren Johannessen

Jeg har ikke påstået at den skulle ringe konstant, så længe der er stillet togvej. Ka' sagtens ha' været indrettet til kun at ringe få sekunder før og efter togets kørsel til perron.
Der fandtes (findes?) så vidt jeg husker, en tilsvarende uortodoks ovk-klokke i Fa, ved perronovergangen (til personalebygningen) over havnesporet/spor 1., der advarer om indstillet togvej, som supplement til traktorvejssignaler.

Mvh
Søren

Hej Søren,

Klokken kan have været koblet til bloksystemet mellem fungerkioskerne på perronerne og kommandoposten, så den klemtede kortvarigt som advisering om forestående togafgang til dragerne på rejsegodsperronerne, der jo ikke kunne se lysafgangssignalet på hovedperronerne. Det har ikke været en advarsel om færdsel i sporet, for der var elevatorer i begge ender af rejsegodsperronerne netop for at undgå færdsel i sporene. Dette er kun et gæt, såfremt det er en klokke og ikke en højttaler af tidlig type eller en luftværnsirene Jeg mener at have set fotos af lignende "tingester" ved S-bane-perronerne i Klampenborg (muligvis i Thomassens Kystbanebog, som jeg ikke lige har ved hånden).

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
3 rengøring tilbud

Danske privatbaner

Læs historien om:
Køge - Ringsted Banen
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen