Foto ukendt sted 1982-1986 - total OT

af Niels Buch @, lørdag 21. marts, 2020, 19:37 (18 dage siden) @ Georg Schmidt

Fra køreplanen sommer 1981.
[image]
M v h
Georg


Hej

Som en der har besøgt DDR i sommeren 1987, bliver jeg lidt nysgerrig ved at se køreplanen. Var opholdene for interzonenzüge virkelig kun 5 minutter i Schwanheide. Jeg ved godt at noget er køreplan noget andet er myndighedernes opgaver med grænsekontrol men alligevel. Da jeg holdt i Schwanheide i 1987, blev grænsekontrollen bestemt ikke klaret på 5 minutter, for først var der damen fra statsbanken, der skulle have DDR-mark tilbage (overså bare mit grønne pas i strømmen af blå DDR-pas i min kupe, så jeg fik mine DDR-mark med hjem og har dem stadig), så manden med kufferten på maven der skulle tjekke pas og stemple, og til sidst dem der kontrollerede at der ikke var nogen under sæderne og i hulrummet oven over kupeerne.

Jeg husker tydeligt kørslen fra Schwanheide til Büchen. Der var total tavshed i kupeen. Og så passerede vi grænsen og så blev der snakket. Mange ville vide hvad jeg lavede i DDR, men det er en anden historie, men den har med tog at gøre.

Hilsen
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen