Foto ukendt sted 1982-1986 - total OT

af Niels Buch @, søndag 22. marts, 2020, 12:48 (8 dage siden) @ Niels Buch

Fra køreplanen sommer 1981.
[image]
M v h
Georg

Hej

Som en der har besøgt DDR i sommeren 1987, bliver jeg lidt nysgerrig ved at se køreplanen. Var opholdene for interzonenzüge virkelig kun 5 minutter i Schwanheide. Jeg ved godt at noget er køreplan noget andet er myndighedernes opgaver med grænsekontrol men alligevel. Da jeg holdt i Schwanheide i 1987, blev grænsekontrollen bestemt ikke klaret på 5 minutter, for først var der damen fra statsbanken, der skulle have DDR-mark tilbage (overså bare mit grønne pas i strømmen af blå DDR-pas i min kupe, så jeg fik mine DDR-mark med hjem og har dem stadig), så manden med kufferten på maven der skulle tjekke pas og stemple, og til sidst dem der kontrollerede at der ikke var nogen under sæderne og i hulrummet oven over kupeerne.

Jeg husker tydeligt kørslen fra Schwanheide til Büchen. Der var total tavshed i kupeen. Og så passerede vi grænsen og så blev der snakket. Mange ville vide hvad jeg lavede i DDR, men det er en anden historie, men den har med tog at gøre.

Hilsen
Niels


Glemte at skrive at jeg godt er klar over at det tog jeg var med IKKE var et interzonenzug, men et alm. D-tog og derfor det meget lange ophold. Jeg stod på i Magdeburg og af på Hamburg Altona. Men derfor er jeg stadig lidt overrasket over at DDR-styret ikke også kontrollerede interzonenzüge mere end hvad der kan nås på 5 minutter i Schwanheide.

Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Ved banen 1970-1986
Ved banen 1970-1986
Pris 230,- kr.
 Læs mere 

DSB plakat 1950

DSB plakat 1950
DSB plakat 1950 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen