15-5-1970, sidste tog opført i TK med damp kørte.

af Steffen Dresler @, lørdag 16. maj, 2020, 12:23 (8 dage siden) @ Steffen Dresler

Kære alle

I anledning af det i går den 15. maj var 50 år siden, at DSB kørte det sidste dampfremførte tog optaget i Tjenestekøreplanen, skulle det have været markeret ved at vise ”den sidste damper” DSB litra E II nr. 987 frem for publikum.

Nr. 987 stod jo i lang tid i Tønder, men blev her i vinter/forår 2020, efter aftale med ejeren, flyttet til Gedser Remise, hvor den nu står indendørs sikret mod vejrliget. I den mellemliggende periode og frem til i dag, er den blevet rengjort.

Årsagen er den, at netop i dag lørdag ville den lille gruppe af jernbaneentusiaster, der arbejder i Gedser Remise, have vist E 987 frem for publikum ved et lille arrangement med orientering og billeder om dampens sidste dage. Men det kom jo ikke længere end til planlægningsstadiet p.g.a. sikkerheden omkring den værende corvid-19 pandemi. Men man prøver igen, hvis det er muligt, omkring den 4-5 juli 2020.

Om der til den tid også vil være mulighed for at se MY 1104 vides endnu ikke. Men under alle omstændigheder er jo både E 987 og den på nuværende tidspunkt under istandsættelse store godsmaskine DSB Litra H II nr. 783 begge i remisen.

Herunder to billeder af ”jubilaren”, begge billeder Peter Witthøft-Rasmussen.

[image]
[image]

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen