Billeder af MY 1108 som ”Den flyvende Hollænder”?

af Emil, mandag 29. juni, 2020, 09:35 (7 dage siden) @ Morten Flindt Larsen


Hejsa,

Hvilken forbindelse skulle NS' grå og gule farve have til "Den flyvende hollænder", der som bekendt er et spøgelsesskib, som siden 1600-tallet påstås at krydse rundt i det stormomsuste hav syd for Afrika, hvor det Indiske Ocean møder Atlanten. Har skibet grå eller gule sejl?
MY-lokomotivet var gult og sort (altså ikke gråt), fordi det var overgået til at være Tjenestelokomotiv. DSB tjenestekøretøjer var som bekendt gule.

Jo, men som Hans T Møller skriver her under så er kælenavne ikke altid "helt logiske". Det kan jo være nok at "nogen" syns lokomotivet minder om et NS lokomotiv og begynder at kalde det for"Den Flyvende Hollænder" når det kører runt i høj fart med sin målevogn i landet.
Folk syns kælenavnet lyder sjovt og blir ved med at kalde den det.

Ifølge legenden om den flyvende hollænder så kunne fartøjet helt pludselig dukke op og det havde en gulaktig-selvlysende farve.
måske også noget som kunne bidraget til kælenavnet.


Men, mest sandsynelig stammer navnet fra chefen for DSB´s Målevognstjeneste Poul de Kroeuff som flere har skrevet om.:-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Sabotage mod Maskindepot Gb
Sabotage mod Maskindepot Gb
I oktober 1944 udførte danske sabotører en vellykket sabotageaktion mod Maskindepotet på Københavns Godsbanegård, hvor en række lokomotiver blev sat ud af spillet. Lars Christensen fortæller her om den dramatiske nat.
 Læs artiklen 
Svenska-lok

Danske privatbaner

Læs historien om:
Nakskov - Kragenæs Jernbane
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen