Rangerbanegård nord for Nørre Nebel, "Baunhøj Sidespor"

af Steffen Dresler @, mandag 29. juni, 2020, 15:05 (5 dage siden) @ NielsJ_Esbjerg

Hej

Sidesporene og den lille rangerbanegård "BAUN" nord for stationen har aldrig været anvendt af det danske forsvar i.f.m. Oksbøllejren (Panserskolen). Jeg mener at sporene blev pillet op omkring slutningen af 1940´erne eller begyndelsen af 50´erne. Men noget må være beholdt som udtræksspor fra Oksbøl.
Selve depotbygningerne blev dog anvendt af det danske forsvar i lang tid - Depot Baunehøj - og jeg har været på en inspektion i begyndelsen af dette århundrede.

Før anlæggesen af det nye sidespor til Sydlejren, skete al af- og pålæsning af bl.a. kampvogne på stationen i Oksbøl og herfra med kampvognstransporter til Sydlejren.
Nordlejren nærmest Ål kirke og Baun var kun anvendt fordi der var en murstensbygning (det gamle tyske infirmeri) og senere anvendt til konstabelskole. Desuden var der et par trædepotbygninger, en undervisningsbygning samt en kostforplejning, en vagtbygning og en miniskydebane for KVG.
Jeg tror at der er mere eksakt viden om netop BAUN i bogen "Fra Vestbanen til Arriva" fra DJK.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen