Gæt en skydeskive

af Steffen Dresler, 9/7 2020, 08:48 (1388 dage siden) @ Leif Jørgensen

Kære Leif Jørgensen

Tak for et ”kig” indenfor i 1. REG (DLR) mindestue på Kastellet. Egentligt noget besynderligt, at der befinder sig skydeskiver og endda flere og åbenbart 2 med jernbanemotiver. På den anden side har der jo selvfølgelig også blandt 1. REG personel været skydebrødre, en dengang agtet fritidsbeskæftigelse blandt det bedre borgerskab. Det var jo et udpræget ”Køwenhavner regiment”.
Nå, den omtale skydeskive viser DSB litra DS nr. 212 (Peacock 1870, udr. 02-01-1928) efter et fotografi af Chr. Neuhaus (billedet herunder).
[image]
Arkiv Danmarks Jernbanemuseum.

Netop skydeskiver har været en inspiration til vores dages søgen efter detaljer og ikke mindst farver i.f.m. bl.a. replikaen af ODIN. På baggrund af to skydeskiver samt beskrivelser kunne man afgøre, hvordan netop ODIN havde set ud ved leveringen farvemæssigt. Skydeskiver har også været anvendt for at se detaljer på huse, farver, klædedragter, uniformer og gamle køretøjer etc. En slags datidens farvefoto!!

Der var heldigvis dengang man fremstillede disse skydeskiver, en interesse for at vise det nyeste og ypperste indenfor den metier man havde eller verdenen omkring en. Men modsat normalen er denne skydeskive malet efter et fotografi, hvilket må indikere en eller anden tilknytning til banerne eller muligvis lokomotivet (klassen).

Jeg har desværre ikke datoen/året for det viste fotografi, jeg fik ”kun” (heldigvis) en kopi i sin tid. Men en anden kilde siger ca. 1920 hvilket sikkert passer helt ok. Men hvis andre har en ide om fototidspunktet, kan de jo være med til evt. at kunne datere skydeskiven.

Igen, tak for kigget Leif! Fortsat god dag til alle.

Med venlig hilsen
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak