Millinge Brugsforening - 28.01.2013

af Lars Henning Jensen, 28/1 2013, 21:01 (4105 dage siden) @ Asger Christiansen

Millinge Privatbaner, marts 1984. I baggrunden ses brugsuddeleren, der flyttede rundt på nogle gasflasker

[image]

God aften!

Et privat ærinde førte mig i formiddags til Fyn, og på hjemvejen besluttede jeg mig for at undersøge, om der var noget tilbage af "Millinge Privatbane" ...

[image]

Brugsen ligger der stadig (og har endda for nylig gennemgået en nydelig facaderenovering mod gaden), men som det fremgår, er banens "gennemskæring" fyldt op, og jordrampen er forhøjet med en ditto af træ. Henover "sporarealet" - sporet gik, hvor tøjcontaineren står - er der støbt et solidt betonfundament, på hvilket der er opstillet en ældre 20 fods skibscontainer.

Sporet er formentlig fjernet, men kan i teorien også blot være dækket til, og containeren har tydeligvis erstattet lageret i kælderen, hvor banen førte ind.

Jeg skulle lige til at køre igen, men en pludselig indskydelse fik mig imidlertid til at kigge nærmere på lagerbygningen, og voila:

[image]

Bag containeren, der står 5-6 meter fra lagerbygnngen, dukkede minsandten banens "gennemskæring" samt porten ind til kælderlageret op!

Og da jeg fik skrabet blade og skidt væk, viste det sig, at et stykke af sporet sandelig også eksisterer endnu.

[image]

Da jeg var kørt derfra, kom jeg i tanker om, at jeg selvfølgelig burde have spurgt i Brugsen, om jeg måtte se deres kælder, men det må blive en anden gang
- tænk om vognen findes endnu :-)

I givet fald må den været et oplagt veteranbaneobjekt!
Men det kræver selvfølgelig, at man har en passende købmand eller brugsforening som nabo til banen ...:-P

Mvh
LHJ


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MH324ContecRail
25 år med IC 3 togsæt på tyske skinner
25 år med IC 3 togsæt på tyske skinner

Tidligere værkmester på IC 3 værkstedet i Aarhus Hans Werner Hansen fortæller i denne artikel om indsættelsen af IC 3 togsæt som EuroCity tog mellem København H til Hamburg Hbf ved køreplanskiftet den 23. maj 1993. Læs også om den olympiske flammes tur i IC 3.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak