Avatar

Rullende materiel i Sønderborgs gader

af Morten Flindt Larsen, København K, 1/11 2020, 16:34 (1274 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Kære Kim

Jeg tror nu at den gode F III´er er et almindeligt rangertræk mellem Sønderborg H og Sønderborg Bystation. Lygteføringen viser at maskinen kører som rangermaskine.

Sært, for Sønderborg By havde hverken godsekspedition eller firmaspor, så hvad skulle et rangertræk dog dér? De rangertræk, der bevægede sig over Kong Christian X's Bro var til havnebanen på Alssiden af Alssund.

Hvis ikke sidesporet ved Sønderborg By blev betjent af togene Sønderborg H.-Mommark Færge, blev det måske betjent af rangertræk fra Sønderborg H.? Et par billeder af sporanlægget kan ses her:

http://www.sidesporpaafribane.dk/home/soenderborg-by

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

Bygningerne th., som stiksporet ligger langs med, er Smøreksportens bygninger. Ekspeditionsmæssigt havde Sønderborg By i DSB-tiden kun status af B., dvs. Billetsalgssted uden offentligt læssespor, altså hverken stykgods eller vognladningsgods. Smøreksportens bygning er jf. arkiv.dk opført i smalsporstiden mellem 1920 og 1930, men Smøreksporten optræder ikke som privat sidesporsejer i de DSB-lister over firmaspor, som jeg har i mit arkiv. Skulle "nogen" ligge inde med en DSB-liste indeholdende et sidespor for Smøreksporten, vil det da fint kunne bekræfte et privat sidespors eksistens. Ellers er der blot tale om et omløbsspor med et stikspor til DSB's eget brug. Sikkerhedsmæssigt var Sønderborg By B&S. fra 15.06.1933 og St. fra 09.06.1947 til 26.05.1962.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak