Juletrafik på Århus H for 60 år siden.

af PeterA, 28/12 2020, 10:49 (1218 dage siden) @ Georg Schmidt

Tak til dig, Georg, for at bringe disse oversigter, som kan give anledning til mange interessante iagttagelser. M.h.t. oprangeringerne kan man jo se - her blot ca. 10 år før den helt store UIC-ficering - at de gamle trævogne endnu spillede en særdeles afgørende rolle for distriktets afvikling af persontrafikken. Selv i flere af hovedtogene må stålvogne suppleres med CM. Forholdene var nok en smule anderledes i 1.distrikt Øst, hvor der til gengæld kørtes mere med damp. Det er der jo ikke meget af i oversigten for Århus H. Måske der skete noget mere nede fra depotet i Fredericia. Har du tilsvarende oversigter derfra, kunne de være interessante at se.
Værd at bemærke i planerne er også den udstrakte brug af de ældre træpostvogne i hovedløb, og at der i langt de fleste større oprangeringer indgår rejsegodsvogne - som oftest endda EC.
Endelig bemærkes, at oversigten lige har fanget en MX - tog 2995. Det må være 1001 eller 1002, der har været stationeret her i perioden for indøvningskørsel.
Ja, sådan kunne man blive ved, så Georg, du er en flittig bidragyder med sådant materiale. Vi er nok flere, der vil sætte pris på, at du bliver ved med det.
mvh PeterA


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak