Sigersted teglværk

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 31/3 2021, 11:20 (1122 dage siden) @ Tommy Nilsson

Hermed et par billeder fra Sigersted teglværk vest for Ringsted. Værket var i drift fra 1898 til 1971, hvor det blev solgt til en autoophug forretning, der har ligget der siden.
En 600 mm bane til lergraven syd for værket var i drift til lukningen i 1971, hvor det enlige diesellokomotiv (Jung 7325/1937) blev solgt til en spejderlejr i Ganløse.
[image]

(...)

I 1994 besøgte jeg formentlig denne spejderlejr sammen med andre medlemmer af Modeljernbaneklubben H0, Albertslund. Jeg kendte ikke stedet/lejren, og har ikke adressen på den, men den er vel ikke så mange af disse i Ganløse, så mon ikke, det er den samme vi taler (skriver) om ?

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

Jeg beklager den noget forringede billedkvalitet -- Måske kan jeg få foretaget en fornyet skanning og lægge dem på min hjemmeside -- hvis der skulle sidde en spejder og drømme om et bedre resultat.

Erik V.
evp.dk

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Reise til Kiøbenhavn 1856
Reise til Kiøbenhavn 1856

I 1856 foretog Morten Nielsen en rejse fra Odense til København med den netop åbnede jernbaneforbindelse fra Korsør til København. Mortens oldebarn Jan Geugjes har indsendt Mortens dagbog fra turen, som vi bringer her.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak