Pedershaab brochure 1932

af Jens Kranker, Brønderslev, 16/11 2021, 14:43 (895 dage siden)

Jeg har fundet en godt slidt 16-siders brochure med Pedershaab lokomotiver fra 1932. Brochuren viser både smalspor- og normalsporslokomotiver, og illustrationerne er en interessant blanding, hvor nogle af fotografierne er kraftigt retoucherede og ændrede.
Udover det, er det interessant at læse anbefalingerne fra forskellige kunder.
Brochuren er sikkert kendt for nogle på dette forum, da forsiden og nogle af billederne er gengivet i banebøgers ”Rangertraktorer”, men jeg synes, at det er sjovt at vise brochuren i sin helhed.

[image]
Forsiden er krydset over, og der er skrevet ”udgået” i toppen, da der findes en let ændret udgave af brochuren fra senere i -30’erne.

[image][image][image]
Bemærk at man får 5 hastigheder i hver retning ved at kombinere en Ford AA gearkasse med 4 frem og 1 bak med en vendekobling.

[image][image][image][image]
”Lastbilen” øverst på denne side er så vidt jeg ved ren fantasi. Tegnet på basis af motordræsinen side 10 med buffer hævet til normalhøjde inspireret af lokomotivet side 12 og 13. Vognene med mursten på nederste billede ser også meget tegnede ud.

[image]
”Bussen” her er også fri fantasi som lastbilen på forrige side. Ses tydeligt ved bagerste hjul og bagerste dør, der ikke ville kunne åbnes.

[image]
Motordræsinen må være byggenr. 81 til Vandbygningsvæsenet. Bemærk indvendige hjullejer.

[image]
[image]
Øverst byggenummer 85 til Varde-Grindsted Jernbane, fotograferet i Brønderslev inden levering

[image][image]
DSB traktor nr. 19 og 20, Pedershaab byggenummer 89 og 90, på Brønderslev Station

[image][image]
Nederst tre HSL Ford lokomotiver, må være byggenummer 17, 18 og 19 leveret til den norske forhandler Sigurd Stave tilbage i 1927.

Mvh.
Jens


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB EA3010ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak