DSB litra N - som det ikke er en N-maskine

af Steffen Dresler, 11/1 2022, 22:01 (841 dage siden) @ UTJ

Godaften

Den gode Eskild har fuldstændig ret med, at drivhjulssættet er fra en lokomotivtype med Allan/Trick styring og med UTJ´s 17 eger kan jeg umiddelbart lige komme i tanker om litra A og O. Men om det er fra en af disse ved jeg ikke. Det har sådan set heller ikke være interessant for mig m.h.t. litra N. Men om nogen kan finde ud af det, er jo så kun yderligere en lille "morsomhed" i lokomotivverdenen.

Nå, ret skal være ret, der gik flere år inden jeg selv kom til at se på hjulsættet, men pludselig en dag, "hvad h........ var nu det"? Det vigtigste for mig dengang var at kunne identificere de forskellige BR 50ÜK i de to lokomotivtog, der ankom til Padborg med maskinerne og senere, da lokomotiverne blev henstillede på Gb. , finde ud af hvilke forskelligheder der var på de enkelte lokomotiver og hvilket tysk nummer det drejede sig om.

Det var jo stort set 12 forskellige maskiner der ankom til Gb og allerede der, var der byttet rundt på tendere (og kedler), afmonterede dele eller monteret andre i forhold til BR50ÜK i den rene udgave.

Men det er jo bl.a. det der for mig gør det morsomt at arbejde med.

Godnat og sov godt

Steffen Dresler

NB: Der er idag på jernbanekilder, udlagt skemaer vedr. BR50ÜK/DSB litra N, udfærdiget på baggrund af de originale Driftsbøger fra DRG om de enkelte lokomotiver. Nummermænd skal nok holde tungen lige i munden for der er sket gevaldige ombytninger og ændringer BÅDE før lokomotiverne kom til DSB. Og sidstnævnte byttede så videre.
Herunder side vedr. tender for N 205.
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak