Revisionsdato, min definition mv.

af Steffen Dresler, 9/3 2013, 19:45 (4065 dage siden) @ A. Nissen

Godaften til A. Nissen m. fl.

Jeg kan udmærket godt forstå din argumentation, men DSB anvendte altså – om damplokomotivmateriellet – udtrykket REPARATION, hvad enten vi synes om det eller ej. Så en definition bør vel – efter min mening - indeholde en ”klamamse” om, at ved udtrykket ”Revision”, anvendtes i ældre tid udtrykket ”Reparation” for damplokomotiver for samme handling, hvis man (webmaster) ønsker denne form i sin ordbog. Er det en ”nu til dags” definition uden det historiske, har du da helt ret. Der tales KUN om en revision.
Jeg tror, at det du efterlyser definitionsmæssigt i forhold til ordets betydning i en almindelig ordbog, indeholdes i det jernbanemæssige fagudtryk ”Revision”, nemlig en kontrol/reparation/udskiftning/udbedring/prøve. Disse ting er jo fastsat i reglerne fra jernbaneforvaltningen, politivedtægten, RIC, m.fl. eller hvad de nu hed/hedder. Og så selvfølgelig gradueret afhængig af, hvilken type af revision man taler om.
De nye internationale regler som vi kan se hos infrastrukturforvalteren (her Banedanmark) er jo netop et udtryk for internationalismen ved banerne; de skal kunne køre alle steder og DERFOR opfylde visse minimums krav, der skal REVIDERES (kontroleres/repareres/udskiftes/udbedres/afprøves).

Fortsat god aften

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak