Hjælp - jernbanebro fra Kastellet mod Toldbod

af Tatiana, 2/8 2022, 19:08 (495 dage siden)

Hej,

Jeg har et spørgsmål. som jeg håber nogen i det her forum kan hjælpe med :)
Jeg arbejder pt. som tegner på en historisk tegneserie/graphic novel om en jødisk families flugt fra Danmark til Sverige under anden Verdenskrig. I tegneserien indgår en lang række begivenheder - bla. skal jeg tegne Christian d. 10. og den ridetur, hvor han blev kastet af sin hest Jubilee.

Og her kommer mit problem så: i det manus, jeg illustrerer ud fra, er det beskrevet (hentet fra historiske kilder) at Christian 10. rider over en jernbanebro bag den Engelske Kirke, hvor hesten så begynder at blive stresset af cyklisterne, herefter løber den og kaster ham af nær Gefionspringvandet.

Men der er jo ingen jernbanebro der nu. Jeg har på denne hjemmeside kunnet læse mig frem til at man i 1800-tallet byggede en jernbane tværs gennem kastellet for at forbinde Frihavnen og Toldboden (hvis jeg har fået rigtig fat på det), og at denne jernbane blev revet ned og området restaureret efter krigen.

Jeg har også kunnet finde dette gamle kort her på forummet (vedhæftet nederst), hvor man kan se hvor jernbanen skærer gennem Kastellet. Desværre kan man ikke se, hvor jernbanebroen bag den engelske kirke er, da kortet jo stopper lige nord for.

Er der mon nogen her, der ved, hvor den jernbanebro gik? Og er der mon nogen, der ved, om der findes billeder af den? Jeg har ikke kunnet google mig frem til noget. Og hvis der ikke findes billeder af den, er der så nogen, der har et godt bud på, hvordan broen mon ca. har set ud - der er måske eksisterende broer af samme type, eller fotos af andre gamle broer, der kunne ligne? Ud fra beskrivelserne lyder det som om, at man både kunne cykle, gå og ride over broen?

Bedste hilsner fra Tatiana

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB O305

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak