Toglyde fra damptog (Struer 1930-1940)

af Hans-Henrik Landsvig ⌂ @, Amagerbro, 9/8 2022, 10:52 (627 dage siden) @ pfriis

Mit spørgsmål er, om nogen i dette forum er måske bekendt med kilder til lydoptagelser af relevante togmodeller eller kan henvise til andre, der måske har kendskab til relevante lydoptagelser?

Tilbage i 70erne havde Danmarks Radio et fantastisk og velorganiseret lydarkiv på kvarttomme spolebånd med effekter blandt andet til brug i de nu forlængst hedengange genrer supermontager og radioteater.

Jeg lyttede selv flittigt, da jeg dengang var ansat i firmaet, og der er/var masser af damplyd - også rangering.

Jeg mener temmelig sikkert at kunne huske, at samlingen på et tidspunkt blev digitaliseret og sat på CDer, som blev solgt for at skaffe penge i den altid skrantende licenskasse.

Hvis jeg husker ret, burde der jo ligge en stak eksemplarer på Statsbiblioteket/Det kongelige Bibliotek. Og man kan jo håbe, at DR stadig har et sæt liggende, selv om det er mit klare indtryk af den moderne udgave af Statradiofonien, at ledelsen ikke akkurat ser sig selv som bærere af Danmarks kulturarv...

Hvis du har held med at finde lydene, er jeg nok ikke den eneste her, der meget gerne vil hjælpe dig med at vælge de rigtige klip.

Med venlig hilsen

Hans-Henrik Landsvig


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak