Det bornholmske jernbaneartilleri i 1945.

af Steffen Dresler, 18/8 2022, 15:15 (617 dage siden)

God eftermiddag

Var en tur på Solskinsøen (mon ikke) og besøgte blandt andre ting ”Koldkrigsmuseet” på den gamle lyttepost ved Dueodde. Her havde en privatmand erhvervet de tidligere bygninger herunder ”Bornholmertårnet” (nyt navn efter forsvarets afståelse af arealet).
Om museet, en tur i tårnet med udsigt OK, hvis man ikke har set et russiskbygget MIG 15 fly (i polsk bemaling) OK, informationsværdi og ”som dengang i brug”, tja, men se selv og bedøm.
Interessant var imidlertid nogle fotomontager med ”dengang” fotograferet ind i ”nu til dage”. Altså den ene halvdel fra dengang og resten – baggrund mv. som i dag. Heriblandt nedenstående foto der klart viser at DBJ har haft ”Jernbaneartilleri”!!!!

[image]

Nå sandheden var nok den, at den tyske besættelsesmagt havde læsset en erobret vistnok 13 cm. kanon op på en åben godsvogn mærket B 70 tilkoblet en Q vogns lignende lukket godsvogn nr. 443, jf. billedet. Kan ikke finde yderligere om vognene eller historien. Men billedet skulle I da have lov at se!!

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

NB: Besøg selvfølgelig DBJ museet samt Bornholms Tekniske museum!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Det Danske Stålvalseværk A/S
Det Danske Stålvalseværk A/S

Det Danske Stålvalseværk i Frederiksværk kom i drift i 1942 og har gennem tiden haft et utal af lokomotiver i drift på værkets interne spornet. Lokomotiverne blev indkøbt som skrot og anvendtes indtil de ikke kunne mere, hvorefter de blev omsmeltet i værkets store ovne.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak