Kalenderlåge nr. 21, 21. december 2022 - EPILOG

af Niels Munch, 21/12 2022, 11:11 (507 dage siden) @ Niels Munch
redigeret af Niels Munch, 21/12 2022, 11:34

Hej i Forum,

Den lille remise i Tomelilla er, hvad der efter en brand m.v. er tilbage af et remisekompleks, der omfattede én remise for Ystad-Eslöv Järnväg og én ("vores") for Malmö-Simrishamn Järnväg.

Vi (2 mand af JK57) besøgte Tomelilla, som efter elektrificering af "Österlenbanan" (2003) nu betjenes af Pågatåg, for 5 år siden:

[image]
Pågatåg 030 "Tiffany Persson" fra Simrishamn mod Ystad afventer tog i modsat retning, Tomelilla 16.07.2017 (nm).

Stationen, som i sine heydays var et sandt knudepunkt, er i dag en rebroussementsstation med togkrydsning og trafik ud og ind af stationens sydende. At der ikke er meget at komme efter nordud, illustreres af dette "fugleskræmsel":

[image]
..... med "S-mærke" og 2 Elspärrsignaler, der betyder "stopp för fordon med uppfälld strömavtagare (används t ex på lastspår)".

Men som de gode "kratluskere", vi er, travede vi forbi og videre ud under overføringen for "Östra Utfartsvägen", hvor resterne af sporarealet dulgte sig i græsset, og hvor vi fandt den gamle MSJ-remise. Se evt. også StreetView.

Herude havde der været 3 baner mod hhv. Sjöbo og Malmö-Staffanstorp (der nu & da drøftes genetableret), mod Eslöv samt mod S:t Olof og Brösarp (hvoraf en stump blev levnet som Tomelilla industrispor).

Hvis man savner overblik over de skånske jernbaner, kan dette kort måske hjælpe :-P :

[image]


Bedste hilsener, tak for medspil og Glædelig Jul
[image]
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak