But why a duck? Eller var det en majkat?

af FS1954, 31/5 2023, 11:15 (418 dage siden)

Tillad mig denne lille spidsfindighed – det er jo sidste mulighed i år for at bruge det gamle udtryk "majkat" om smådrillerier. Spørgsmålet ”But why a duck?” optræder i filmen Hotel Kokosnød med brdr. Marx. Storebror Groucho omtaler en viadukt (engl. "viaduct"), hvortil den evigt irriterende og ordkløvende bror Chico spørger ”But why a duck?”- desværre et u-oversætteligt ordspil.

Men det er hvad, dette handler om – en jernbaneviadukt - og det er ikke en and, og der er heller ingen katte med i spillet.

[image]

Her forløb den bane, det hele drejer sig om - præcis vandret midt i billedet, fra højre mod venstre eller vice versa, men den er forlængst nedlagt.

[image]

Og her midt i skovbrynet løb banen ind på den ret store dæmning eller viadukt, der fører over en å.

[image]

Det tog mig 45 år, inden jeg fik gået hen over viadukten og taget disse billeder, men - bedre sent end aldrig. Billedet ovenfor viser "udsigten" oppe fra viadukten - det føltes som om, at der var 'højt ned'. Alle billeder er i øvrigt optaget på kong Frederik IX.s fødselsdag, den 11. marts i år.

Mere får I ikke lige nu – er der nogle blandt d’hrr. jernbaneeksperter, der kan regne ud, hvor viadukten ligger og hvilken bane, der førte over den? Ellers gør vi lige som i Den klassiske Musikquiz, vi lægger bid for bid på i form af flere billeder og oplysninger.

Med venlig hilsen,

Flemming Søeborg

--
FS1954


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Oplev Europa med tog

Oplev Europa med tog. Pris 210 kr.

Læs mere
... og så kommer toget, Trine
... og så kommer toget, Trine

Dette hæfte på 48 sider udkom i 1972 på Signalpostens forlag. Undertitlen er ´en baneveterans erindringer fra Als og Sundeved´ og er baseret på dagbogsnotater fra Stationsforstander S. S. Nielsen, Sønderborg. Hæftet er i pdf-format og fylder 16 Mb.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak