Raved mv. Elektricitet?

af Bent Hansen, 28/9 2023, 15:31 (158 dage siden) @ Bent Hansen

Hej.

Tak for svar. Peters erindringer om el svarer ganske til mine egne. Også i min barndom var 110 V i dele af min hjemby. Og langt op i 50'erne skulle jeg ved rejser i Tyskland medtage en elektrisk barbermaskine, der kunne køre både på 110 V og 220 V. Længst holdt de 110 V jævnstrøm i sovevognstogene. De såkaldte batterier kunne kun lade og afgive jævnstrøm.

Vejudretningen ser ud, som, er det løsningen.

Så er der lokomotivet. Det er ikke købt som nyt til vejanlægget eller købt som nyt af entreprenørerne for vejanlægget. Det kniber med billeder til sammenligning, og man kan gå ud fra, at mange af disse tidlige motorlokomotiver har lignet hinanden som to damplokomotiver fra samme fabrik. Det eneste, jeg har, der ligner, er et fra Syren i Fredericia. Det blev dog købt som nyt og solgt til ophug, så det er næppe det.

Samson og Fiskbæk venter stadig.

Mvh. BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Hedeland Veteranbanes lokomotiver
Hedeland Veteranbanes lokomotiver

Her er en oversigt over alle smalsporslokomotiver (damp, benzin og diesel) tilhørende Hedelands Veteranbane (Industribaneklubben). Listen er forsynet med links til lokomotiverne i Jernbanen.dk´s database, hvor data og billeder kan ses.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak