Raved mv. Elektricitet?

af Niels Jensen, 28/9 2023, 20:35 (150 dage siden) @ Baumann

I min nyligt udkomne bog "Hjælpen til Sønderjylland" (Forlaget Frydenlund 2023) er det et kapitel om vejarbejderne i Sønderjylland, som især staten investerede store beløb i. Mange af de lokale veje skulle renoveres, udrettes og omlægges. Endvidere skulle der anlægges en række nye veje. Materialerne hertil leveredes i vid udstrækning fra det store stenbrud og grusværk i Nørre Smedeby på jernbanestrækningen Padborg-Tørsbøl.
El-masten på billedet tyder på, at området har 3x380 volt vexelstrøm leveret fra Sønderjyllands Højspæningsværk i Aabenraa. Der er fire isolatorer på masten. De tre nederste bærer faseledningerne - den øverste bærer nulledningen.
Nævnte bog "Hjælpen til Sønderjylland" omtaler overtagelsen af jernbanerne, udvidelserne af havnene, de to nye færgeoverfarter, broerne - der kom to jernbanebroer - hvoraf der på den ene aldrig kørte tog, elektrificeringen, kortlægningen, digebyggeriet og meget andet.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Maglemølle Papirfabrik, Næstved
Maglemølle Papirfabrik, Næstved

Historien om både gamle og nye Maglemølle Papirfabrik i Næstved, der var i drift fra 1875 til 2012. Få her historien om bygningen af den private industrihavn og det store fabriksområde med eget spornet, lokomotiver og vogne.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak