DSB litra T nr. 299 på Kh JUL 1947.

af Steffen Dresler, 5/10 2023, 08:45 (152 dage siden) @ Børge Sundahl

Godmorgen

Det er helt korrekt at alle T-maskinerne kom til Frederikshavn, da de faktisk passede godt ind i en R-tur med 3 T i tur for kørsel Frederikshavn-Ålborg.

Efterhånden som T-maskinerne udgik fra værkstedet i København (KØBT ikke "erhvervet/overtaget" for 10.000,- kr. pr. stk.), blev de prøvekørt og afleveret til driften. En ”normal” prøvekørsel foregik mellem Centralværkstedet i København og Roskilde og tilbage. Kun under specielle forhold kørtes helt til Ringsted og tilbage. Dog kørte T nr. 299 prøvegodstog på Nordvestbanen, for at fremskaffe data for udarbejdelse af mere korrekte DSB Trækketabeller. Herunder et billede fotograferet af James Steffensen med et ”plan-prøvetog” fra Nordvestbanen og til København med T nr. 299.

[image]

Der er ikke i mine tilgængelige lister fra James Steffensen (JS) ikke yderligere bemærkninger om tid. Billedet fremkaldt direkte fra JS negativ af tidsskriftet LOKOMOTIVET.

Det er højst sandsynligt, at filmen som anvendt i DR, netop viser noget "belastningsprøvekørsel" med udgangspunkt på Kh. i JUL 1947.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak