Avatar

Ophavsret igen igen

af Morten Flindt Larsen, København K, 30/3 2024, 16:01 (44 dage siden) @ Tommy Nilsson

Det betyder at KB fraskriver sig ansvaret i forhold til viderebringelse af billedet.

Kan man det? Så kan jeg jo gøre det samme.

Men i og med at KB viderebringer billedet uden at have afklaret ejerskabet omkring ophavsret, er KBs egen visning også uafklaret ophavsretnigt, medmindre de ved mere end de skriver.

Jeg synes det er usselt, at en institution som det kongelige bibliotek ikke selv afklarer en eventuel ophavsret på et billede, de selv lægger online, men blot sender aben videre til menigmand, der ikke har en jordisk chance for at finde ud af, om der er ophavsret på billedet eller ej.

Det kan man, og det gør vi også hos Danmarks Jernbanemuseum. Hverken Det Kongelige Bibliotek eller DJM råder over en stab af medarbejdere til løbende at følge med i, hvem der på et givet tidpunkt har rettighederne til hvilke billeder og under hvilke omstændigheder. Rettighederne til vores billeder administreres mod honorar af VISDA, som sikrer at vores billedbrug er "legal", og som vi indmelder fotografnavne og styktal til én gang om året. Det samme gør msig gældende for DKB's billeder, for hvem ophavsretten med hensyn til biblioteks egen offentliggørelse dermed er afklaret. Så du kan ganske rigtigt gøre det samme som DKB og DJM. Så har du dit på det tørre. Noget tilsvarende vil jeg tro kan komme til at gælde for de af den kommende Banebases billeder, som måtte være behæftet med ophavsret.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak