Avatar

Rangering på Teglholmen.

af Morten Flindt Larsen, København K, 9/5 2024, 12:08 (37 dage siden) @ Lars

Selv om kunstneren har givet samlingen en hovedtitel, var der vel ikke noget til hinder for, at man i "Lokalitet"-feltet skrev "Scandiagade, København" eller "Danmark, Sjælland, København, Scandiagade" hvis det hele skal med.


[image]


Lokalitet skriver DKB generelt i "titelfeltet". Og du har ret; man kan så meget, så det overlader jeg helt til DKB at få styr på, hvilket man altså ikke har gjort her. "Lokalitet" er i øvrigt næppe et fritekstfelt, hvor man bare kan skrive hvad som helst. På samme måder er der mange felter i jernbanekilder, der ikke er fritekstfelter.


Tja andre steder kan man godt. Men ligesom dig vil jeg overlade det til KB.


[image]

Med hensyn til fritekstfelter, så kan jeg nævne, at der på jernbanekilder.dk kun er i alt seks felter, hvor man kan skrive i fritekst:

Materieloperatør, litra og nummer
Anslået motivdato
Fotograf/ billedkunstner
Delsamling
Foto-/tegningsnummer
Filmformat

Resten er felter der udfyldes med en kode eller vælges blandt nogle få alternativer eller som udfyldes fuldautomatisk på baggrund af de øvrige indtastninger + naturligvis datofeltet. Jeg formoder, at Rex på samme måde benytter sig af en høj grad af arbejdsbesparende funktioner, som tvinger registreringen ind i nogle faste rammer. Andre steder som fx arkiv.dk har - så vidt jeg kan se - ikke ret meget "automatisering".

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak