ERTMS forældet ud fra sikkerhedssynspunkt

af Ventrikel, 14/5 2024, 14:45 (33 dage siden) @ Svend

Man kan jo i yderste fald jo bare køre på "frem- og tilbagemeldinger." Så længe der er to skinner, folk og telefoner nok.


Så må man håbe at man på de mange ubemandede stationer har bibeholdt telefoner til fastnet og telefoncentralerne så ellers fungerer!

Man skal næppe påregne at mobilnettet er stabilt og brugbart og selv fastnet med al deres elektronik vil i en krigssituation nok være mindre pålideligt.


Man skal nok heller ikke påregne, at man har kyndigt personale til at bemande de mange ubemandede stationer. Til alt held har russerne jo bredspor, så de ikke kan køre på de danske skinner, og skulle det endelig brænde på, kan vi nemt ødelægge alle billetautomaterne, så de ikke kan komme med togene.


Lad der endelig komme nogle flere morsomme/underholdende forslag på bordet :-) .... og frem for alt: Lad være med at sætte jer ind i ETCS/ERTMS virkemåde eller de operationelle regler; det vil sætte en bremse for al kreativitet ... lad der være fri leg :-P

Siden du mener at vide meget mere - er du uenig i at et digitalt trådløst system ikke kan hackes / sættes ud af funktion?

Modsat et "gammeldags" system med kobbertråde, relæ etc og telefoncentral bemandet med telefonister?

Nogle af os kan sagtens se at dette nye "epokegørende" system er sårbart i en konflikt/krigssituation og ikke uden videre kan erstattes af noget brugbart.

Men lev du blot videre i din - desværre- for tiden utopiske verden.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Indsend billeder
160 hk dieselrangertraktorer med Ardelt-gear
160 hk dieselrangertraktorer med Ardelt-gear

Her er to artikler fra DSB´s blad Vingehjulet om erfaringerne med de - dengang - helt nye rangertraktorer fra Ardelt-Werke i Vesttyskland. Artiklerne er skrevet af afdelingsingeniør i Maskinafdelingen K. Lykke Holm.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak