Billeder. Lokomotiver på naturgas

af rob, 6/11 2023, 17:12 (191 dage siden)

Til en artikel om Busser på naturgas - som der var store mængder af i Vendsyssel - faldt jeg over oplysninger at også lokomotiver fik monteret gasflasker, specielt under krigen, jeg har et billede af AHB 3202, et tipvognslok fra Vildmosen, men findes der andre, måske fra SB som ville være nærliggende da gassen blev komprimeret til flasker i Frederikshavn. Det kunne så også blive til en artikel om lokomotiver/motortog på naturgas.

Billeder. Lokomotiver på naturgas

af 87-Gruppen, 6/11 2023, 17:21 (191 dage siden) @ rob

Hej Rob

Jeg går udefra at du har læst den lille artikel om "gas toget" Under rubrikken "artikler" her på Jernbanen.dk?

Mvh Vagn

[image]

Billeder. Lokomotiver på naturgas

af rob, 8/11 2023, 11:16 (190 dage siden) @ 87-Gruppen

Hej Vagn, mange tak for info, det vil jeg gøre. I MM 1 står der på side 9 at to MF, som vel er den som er afbilledet, blev ombygget til naturgasdrift, men nu kom jeg da lidt videre, mvh Rolf

Billeder. Lokomotiver på naturgas

af Bent Hansen, 8/11 2023, 08:19 (190 dage siden) @ rob

Hej,

Også Svend Guldvang var på banen med naturgaslokomotver. Ud over det omtalte lille smalsporlokomotiv med naturgas havde mindst en af Ålborg Privatbaners firekantede det meste af den ene langside fyldt med to meter høje gasflasker. Guldvang skrev også en kort artikel om naturgasdriften. Det var vel i Rybroes røde Jernbaneblad, der blot hed Jernbanebladet. Artiklen kunne dog også være bragt i Signalposten. Sjældnere skrev Guldvang i Vor Stand, Guldsnorenes fagforeningsblad. Desværre kan jeg ikke her fra Frederiksberg nå min samling af gamle jernbaneblade. Og at finde artiklen ville vel også tage flere dage? Og måske finder jeg også noget andet spændende, jeg ikke ledte efter, men det kender nogen jo nok.

Har du billedet af den firekantede Frichs med flaskerne på, som lignede lidt af et Stalinorgel?

Mvh. BH.

Billeder. Lokomotiver på naturgas

af Bent Hansen, 8/11 2023, 08:37 (190 dage siden) @ Bent Hansen

Hej.

Den anbefalede artikel ligger på nettet. Søg på Gastoget. Den gamle artikel er nemlig nu lagt ud af Lars B. Christiansen. Der er billedet af gaslokomotivet, som jeg husker det fra Guldvang.

Nærmere kommer jeg det ikke, og nogen www-adresse har jeg ikke. Der står blot J Gastoget i kommandolinjen.

Mvh, BH.

Billeder. Lokomotiver på naturgas

af Bent Hansen, 8/11 2023, 08:40 (190 dage siden) @ Bent Hansen

Hej igen

Lige billedet, nu jeg er i gang.

.[image]

Mvh. BH.

Billeder. Lokomotiver på naturgas

af rob, 8/11 2023, 11:08 (190 dage siden) @ Niels Munch

Hej Niels, mange tak, jeg har også et fint foto af et lille lok på naturgas fra Vildmosen, men vil da lige se filmen, mvh Rolf

DSB ML93
Det militære sidespor ved Næstved
Det militære sidespor ved Næstved

I slutningen af 1800-tallet spillede jernbanerne en stor rolle i tilfælde af krig - og dem var der mange af i Europa. For at skaffe en hurtig forbindelse mellem Køge-Næstved banen og Slagelse-Næstved banen blev et militært forbindelsesspor anlagt nord for Næstved station.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak