Tarup-Davinde Grusgravene.

af Bent Hansen, 6/5 2013, 22:05 (4013 dage siden)

Hej.

Selv om jeg har 11 løbende hyldemeter industribaneudskrifter i A4 foruden alt det løse endnu ikke renskrevne samt mindst 4 GB elektronisk materiale ved jeg alligevel ikke alt. Hvad en række grusgrave i Tarup-Davinde sydøst for Odense angår, er jeg stort set blank bortset fra banen, som kørte grus til Langeskov til tyske flyvepladser på Fyn under krigen.

Det er ikke mange år siden, at jeg led af den fejltagelse, at Tarup var Tarup på OMB, også selv om jeg hørte, at der var kræfter i gang for at købe nogle henstående motorlokomotiver netop fra en grusgrav i Tarup-Davinde til en påtænkt veteranbane på Stige Ø og/eller Martofte. Jeg fik imidlertid ikke gjort noget ved sagen dengang. Jeg regnede med, at der af sig selv kom nærmere oplysninger, men projektet gik i sig selv igen.

Selvfølgelig vil sporplaner, billeder oplysninger om ejere og baner pynte i arkivet, hvor der nok bliver end plads til oplysningerne, men jeg er også blevet spurgt af folkene bag Stenmuseet i en af de gamle grusgrave, og dem vil jeg også gerne hjælpe. De vil meget fornuftigt ud over en fantastisk samling af sten fundet i grusgravene også gerne have lidt baggrund om grusværkerne.

Har du nærmere om grusgravningen eller baneprojektet, hører jeg meget gerne fra dig. I første omgang kan du gøre mig klogere på jernbanen.dk

Med venlig hilsen

Bent Hansen
Industribaneklubbens Forskningsafdeling.

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak