Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Næstsidste driftsdag på HHJ og TIB 36 - 24 pics. (Generelt)

af Jens V, 30/8 2016, 09:47 (2797 dage siden) @ metrohenrik

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

Ikke meget rangering ud over sporskiftet her!
Er det ikke rangergrænsen der sidder helt inde ved perronen?


Nogle steder giver det faktiktisk (en vis) mening - nemlig de steder, hvor U-signalet er O-mærket, og hvor man samtidig ikke har noget uordenssignal til overkørslen lige bag signalet. Da et U-signal i "Stop" ikke har betydning for rangerbevægelser - og uordenssignalet ikke er der - er der ikke noget til at standse rangering foran en evt. ikke-sikret overkørsel - medmindre man bruger "noget andet", hvilket så er blevet mærke "Rangergrænsen"...

Citat fra "Anlægsbestemmelser for overkørsler":
Ved etablering eller ombygning af overkørsler som er beliggende højst 30 m efter det dækkende hovedsignal med O-mærke, skal signalkommissionen ind-stille til TSA, om uordenssignalet kan undlades.
[...]
Er hovedsignalet med O-mærke et U-signal, skal rangergrænsemærket placeres på signalet. Er hovedsignalet med O-mærke et SI- eller SU-signal, skal signalet være suppleret med DV-signal.


Noget andet er så, at der er anlægsfolk, der tror, at sådan et mærke pr. definition hører med til et U-signal - fordi de kan se, at det sidder på de fleste nuomdage. :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
Hvad er det?
Hvad er det?

Her er en lille samling på 28 jernbanebilleder optaget gennem de seneste 30 år og spørgsmålet er nu, hvad de forestiller? Forhåbentlig kan nogle af Jernbanen.dk´s jernbanekyndige læsere identificere nogle af motiverne.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak