Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Status på elektrificering til Esbjerg (Generelt)

af Jens V, 21/4 2017, 10:47 (2562 dage siden) @ kenkari

Hvornår er det lige den elektriske strækning indvies? Og bliver der nogen form for arrangement?


Klip fra Banedanmark-nyhed i dag, den 21.04.2017:

Elektrificeringsprogrammet overleverer i dag den første strækning, de 57 kilometer mellem Esbjerg og Lunderskov, til Teknik. Ved frokosttid bliver papirerne underskrevet, og dermed har Elektrificeringsprogrammet og Banedanmark nået en stor milepæl.
[...]
DSB planlægger først at køre el-tog på strækningen efter august. Frem mod den 1. august gør vi strækningen helt klar og får elektrificeret de sidste få sidespor på Esbjerg Station og sporene ned til Esbjerg Havn. I august afholdes en større fejring af, at der nu kan køre eltog på strækningen, i samarbejde med DSB.

"Der skal derfor også lyde en kæmpe tak til alle involverede fra Aarsleff/Siemens, DSB og Banedanmark, som har bidraget til, at denne milepæl nu er nået. Det er fedt, når vi arbejder sammen – og når vores fælles mål," siger Klaus Bergman.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRail
Sabotage mod Maskindepot Gb
Sabotage mod Maskindepot Gb

I oktober 1944 udførte danske sabotører en vellykket sabotageaktion mod Maskindepotet på Københavns Godsbanegård, hvor en række lokomotiver blev sat ud af spillet. Lars Christensen fortæller her om den dramatiske nat.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak