Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Fremtidens togtrafik i Nordjylland (Generelt)

af andersj, Aalborg, 14/6 2017, 14:03 (2509 dage siden) @ Karl Høst

Nu nærmer tiden sig hvor NJ overtager regionaltrafikken i Nordjylland. Men hvad er status for DSB' trafik efter den 8. august. Stopper IC i Aalborg, og hvor mange ICL kører til Frederikshavn, og er der truffet beslutning, om det bliver Skørping eller Støvring, der får glæde af et IC stop. Jeg ved det har været debatteret ivrigt her på siden før, men jeg mangler konklusionen.

DSB's trafik kan ses på Rejseplanen. Der vil blive 6 DSB tog i hver retning dagligt hvoraf de 4 kører direkte Frederikshavn-København og omvendt. 1 togpar kører Aalborg-Frederikshavn om morgenen og tilbage om aftenen og 1 togpar kører til/fra Aarhus (ligeledes morgen/aften)
IC togene fortsætter som i dag med stop på alle nærbanestationerne mellem Aalborg og Skørping fordi Signalprogrammet endnu ikke er taget i brug på strækningen, og dermed er er ikke plads til at både DSB og Nordjyske Jernbaner kan have to tog i timen hver. Nordjyske Jernbaner overtager i første omgang kun Aalborg Nærbane der bliver kortet af fra Lindholm til Aalborg så man kan sparer et togsæt.
Du kan se et udkast til den nye køreplan her: https://www.nordjyllandstrafikselskab.dk/media/0_kpl_csr/nj_togkoereplan_a4.pdf

Når Signalprogrammet er taget i brug mellem Aalborg og Hobro vil der sandsynligvis blive stop i Støvring da det er det stop Rebild Kommune helst vil have pga. byens størrelse. Men der er stadig et par år endnu til det bliver en realitet.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak