Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Signalhus øst på Viborg station

af BlackThorneDK ⌂, Randers, 31/5 2011, 00:38 (4714 dage siden) @ BlackThorneDK


Det koster vel også penge at sende gravemaskinen på arbejde?
Og så skal der endda arbejdes tæt på trafikerede spor.

Med mindre manden med leen allerede er bestilt, så burde man da kunne få lidt frist til at lade Kulturarvstyrelsen og Viborg Kommune svare.

Jeg har i hvert fald sendt dem en mail i dag.

Hermed svaret:

Kære Jacob V. Rasmussen

Tak for din mail. Kulturarvsstyrelsen kender godt til signalposten i Viborg. I forvejen er remisen, opholdsbygningen samt drejeskiven med tilhørende spor fredet. Selve stationsbygningen er derimod ikke fredet. Du kan læse mere om fredningen, der tidligere i år blev udvidet med drejeskiven, på vores hjemmeside ”Fredede og Bevaringsværdige Bygninger”: https://www.kulturarv.dk/fbb/sagvis.pub?sag=20565599.

Forud for fredningen af remisen i 1992 blev også de to signalposter besigtiget (den ene siden nedrevet), men ingen af dem blev vurderet fredningsværdige. Kulturarvsstyrelsen finder ikke grundlag for at ændre denne vurdering, hvilket dog ikke er ensbetydende med, at vi støtter en nedrivning af den tilbageværende signalpost.

Jeg kan samtidig oplyse, at der er fredet kontrolposter på Klampenborg, Herfølge, Vejen og Guldager stationer. Se www.kulturarv.dk/fbb.

Med venlig hilsen

Vibe Ødegaard
Konsulent

--
Jacob V. Rasmussen
BlackThorneDK


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MX1039Billige jernbane T-shirts


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak