Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Ny aftale på plads for Storstrømsbroen (Generelt)

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 20/3 2013, 12:39 (4067 dage siden) @ Carsten B. Thomsen

Carsten,
du har i dine betragtninger fokus på gods, og det var også det vi startede med at diskutere. Der er imidlertid også en persontrafik side, og der kommer du ikke uden om koncentrationen omkring Øresund. Der bor 4-5 mill. hvis vi lige regner Gøteborg med og som jeg nok anede så går højhastighedslinien fra Stockholm til Malmø og ikke via Gøteborg.

Nu har det så udviklet sig således, at Storebæltsbroen jo fint betaler sig selv sikkert også uden godstrafikken (er der nogen der kan bekræfte det på faktuelle data?) og måske også Øresundsbruen, så hvor den smule gods der blev overført på bane så måtte gå den vej banerne udvikledes drevet af persontrafikken, kan det godt være at den nu kan drive mod Nordjylland istedet. Det handler vel om at der er nogle transportvirksomheder, der kan gå sammen (igen) om at udvikle korridoren. Det kan godt være at politikerne skal ind og hjælpe til, men det gør de kun hvis det er et seriøst konsortium med nogle forpligtende statements om at benytte den korridor.

For persontrafik og timeplan kunne det faktisk være en fordel at sende transit godstog over Frederikshavn og fra Gøteborg og direkte nordpå ad de langsommere skinner.

--
Venligst

Michael Deichmann

[image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRail

Jernbanebøger

Sydfyenske Jernbaners Rullende Materiel

Sydfyenske Jernbaners Rullende Materiel. Pris 250 kr.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak