Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Slut med den gamle godsbanegård i Vejle (Generelt)

af Niekind, 22/4 2013, 09:47 (4043 dage siden) @ Vigand Rasmussen

Vejle Kommune har igennem flere år haft særdeles store planer med dette område...

Sakset fra http://www.vejle.dk/Erhverv/Nyheder/Nyt-kaempe-byggeri-paa-vej-i-Vejle-med-masser-af-bu...

Formand for Teknisk Udvalg Peder Hummelmose ser byggeriet som endnu en brik i den strategi, som byrådet har for udviklingen af Vejle Midtby.

- Et byggeri af den størrelse og det indhold kan kun placeres på DSB, Banedanmark og Post Danmark grundene i direkte sammenhæng med Vejles store gågadesystem med de mange shopping og oplevelses tilbud.

- Der er fine adgangsforhold for bilisterne, og de bliver endnu bedre med den nye motorvejsafkørsel til Midtbyen. Samtidig ligger det klods op ad Trafikcenter Vejle med over 5 mio. rejsende om året.

På samme side er der linket til en pdf-fil om projektet og her står blandt andet:
Ejendommen, der afgrænses af Fredericiavej, Sønderbrogade, Gammelhavn og jernbanen, ejes af Post Danmark, DSB og BaneDanmark. Ejerne har givet NPV mulighed for at igangsætte en plan-lægning for en udvikling af butikker, boliger, restauranter, kontorer, hotel, parkeringshus mv. på ejendommen.

og længere nede:
Området har i en årrække henligget stort set ubenyttet. DSB og BaneDanmark har ikke længere behov for rangersporene og bygningen, som ligger på baneterrænnet henstår ubrugt. Det nuvæ-rende posthus samt bygningerne til brug for Thykjær busser er de eneste, der pt. skaber liv i områ-det.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak