Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Publikumskøreplaner på privat initiativ (Generelt)

af steenth, 13/10 2014, 09:47 (3516 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

"Det ser ud at de ikke har opdateret deres retningslinjer og oplysninger om andre kilder."

Hvilke "andre kilder"? Er det leverandørerne til Rejseplanen, du sigter til, dvs. trafikselskaberne, der ligeledes har ophavsret til det materiale, som de producerer?

Fx. henviser de til Kort og Matrikelstyrelsen, som nu er blevet til Geodatastyrelsen. Geodatastyrelsen har frigivet et hav af data, som er inklusiv alle deres kort. Vi må alle bruge dem stor set alt hvad man kan finde på. Tage fx deres 4-cm kort - du må bruge på din hjemmeside eller i dine bøger.

"Digitalstyrelsen efterhånden har fået frigivet de fleste data, som rejseplanen skriver at der er problemer med."

Hvor skriver Rejseplanen noget om "problemer"? Og hvad mener du med "frigivet"? Giv os en henvisning til den konkrete ændring i opretshavsretlovgivningen, som har relevans for den ønskede offentliggørelse af Rejseplanens data i papirform, så Fysikeren ikke brænder nallerne på et eventuelt fogedforbud etc. Det vil han sikkert sætte pris på, også så han eventuelt kan spare udgifterne en juridisk konsulent i projektets opstartsfase.

Det er ikke en ændring i opretshavsretlovgivningen - den er som den altid har været. Det er det offentlige, som ikke holder på deres data som gjort tidligere - de har tilladt man må bruge deres data bredere nu (dvs frigivet). Dog skal man altid tjekke om de betingelse de enkelte offentlige enheder stiller.

Men det stor emne med åbne data - google det.. og der kommer mere. Også relevant for os jernbane-interesserede.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

160 hk dieselrangertraktorer med Ardelt-gear
160 hk dieselrangertraktorer med Ardelt-gear

Her er to artikler fra DSB´s blad Vingehjulet om erfaringerne med de - dengang - helt nye rangertraktorer fra Ardelt-Werke i Vesttyskland. Artiklerne er skrevet af afdelingsingeniør i Maskinafdelingen K. Lykke Holm.

Læs mere
Veterantog kalender

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak