Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Publikumskøreplaner på privat initiativ (Generelt)

af Morten Flindt Larsen, 14/10 2014, 00:05 (3506 dage siden) @ Gjæst

"Det er den henseende ikke afgørende om offentlige dokumenter har værkshøjde eller ikke. Iht. Lov om Ophavsret er offentlige aktstykker undtaget,"

Nej, i Lov om Ophavsret er offentlige aktstykker ikke undtaget. Dit citat af §9 i loven viser alene, hvilke undtagelser, der gælder for hvilke offentlige aktstykker, der ellers ville være omfattet af Lov om Ophavsret.

§9 sigter i sin udformning til love og regler og domstolsafgørelser, dvs. alene aktstykker af juridisk karakter. Havde det været hensigten, at §9 skulle gælde offentlige aktstykker og dokumenter generelt, havde man fra lovgivers side benyttet en anden formulering. Vore lovgivere er - trods alt - ikke så småt begavede, at de bruger en snæver formulering om noget, der i virkeligehden skulle være ment som værende bredt og altomfattende.

Bortset fra, at en køreplan næppe kan kaldes for et aktstykke, da aktstykker er dokumenter, der indgår i en sagsbehandling, mens en køreplan er en bekendtgørelse af resultatet af en sådan sagsbehandling, falder en køreplan ikke ind under begreberne love, administrative forskrifter eller retsafgørelser. En køreplan er ikke et juridisk aktstykke, men må betegnes som en "faglitterær fremstilling" (§1) og er dermed beskyttet af ophavsretten jf. §1.


Med venlig hilsen

M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak