Togpult til Det gule palæ i Gedser, hvad med Nordisk Film?

af Steffen Dresler, 25/1 2017, 16:55 (2651 dage siden) @ Marte

Kære Marthe

Så nu ved jeg (vi?) hvorfor henvendelsen, forstår bare stadig ikke, at NF ikke har en kopi eller original af story-board eller andet til hjælp. Men nok om det.

I princippet skal du/I jo bare have den lokale trælasthandel/byggemarked eller hvad ved jeg, med på at sponsorere en sort lamineret spånplade, noget selvklæbende hvid tape og så igang.
MEN, et ”Olsen-bande museum” med et ”dødt tårn med indmad” er ” en absolut ”no-go”. Og det er nok begrænset hvad man kan spise af lun smørkage. Husk på, at personer med interesse i Olsen-banden er ældre gode ”Rentiers” boende i det tidligere DDR samt andre, med en alder på omkring mindst 45- 50 år. De fleste børn har overhovedet ingen tilhørsforhold og vil hellere i ”Lalandia”, muligvis vil forældrene bo i Gedser ferieland for at tage "aftenkaffen" over på den anden side:-). Sekundært et besøg i Gedser remise og tårnet.

DERFOR skal det være levende og det tror jeg nu også I er opmærksomme på (har IKKE gjort mig umage for at læse og indhente informationer overhovedet, da Olsen-banden normalt ikke har min interesse ud over at se en film hvis på programmet). I skal bruge noget, der giver inspiration og er kørende, så simpelt er det.

I skal have fat på en gammel DSB godsvogn af litra HJ/Gklm. Der står et par stykker i Maribo (sommer 2016) og bruges vistnok af banen til opbevaring af materialer. Altså bytte med en container eller? Jeg ved ikke, om jernbanemuseet skal udskille et eksemplar af denne type. Den skal selvfølgelig ved hjælp – som i virkeligheden- beklædes med spånplader og blanke søm og grøn maling og laves om til ”Franz Jäger” panserboks vognen. Men det KUNNE jo også være, at en af klubberne har en HJ vogn de ikke skal bruge, når de også skal til at udskille materielgenstande.

Som rosinen i pølseenden kunne man måske også spørge jernbanemuseet eller en af klubberne om de har en udflugtsvogn, der også skal udskilles? En gang rød hattelak og vupti, politiforeningen på udflugt og besøgende på Olsenbande museet kan få en lille tur frem og tilbage med Frans Jäger trukket af en traktor.
Derfor og DERNÆST hvis muligt, få lavet en aftale med Danmarks Jernbanemuseum om periodevis udlån af Traktor nr. 57, Olsen-bande traktoren. Så begynder det at ligne noget. Det er min opfattelse, at besøgende IKKE kommer til Odense for at se denne traktor (børn uden tilknytning til Olsen-banden) og jernbanehistorisk er værkstedstraktoren ganske uinteressant (min mening). Den er vist kun opbevaret, fordi den var med i filmen. Så mon ikke at museet periodevis kan udlåne den til jer?

Men husk på, at hvad man låner/får i udlån selvfølgeligt og naturligt har nogle regler men skal opfylde først. Men dialog!!!
Nå, I ved jo sikkert alt alt dette allerede og hvis ikke, her altså en ide.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

NB: Det med udlån mv. er ganske og aldeles min ide og IKKE NOGET jeg har talt med andre om. Og jeg repræsenterer hverken et museum eller en klub. Og jeg ved jo SLET IKKE om det kan lade sig gøre. Men undersøger og spørger man ikke, så ………….

NB, NB: Om der er tekniske hindringer, tilladelser eller andet ved jeg ikke og kan ej heller hjælpe med dette.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak