Letbanen kører nu fra Aarhus til Grenaa (Jernbanen i dag)

af Thomas Rasmussen @, Nordjylland, onsdag 01. maj, 2019, 00:38 (573 dage siden) @ Rørvig Station

Den er da ikke fuld af fejl. Fejlen ligger åbenbart i at man hos Århus Letbane har valgt at lægge enhedens omløbsplan ind i stedet for køreplanen for det enkelte tog.

Dette er også normal procedure i Nordjylland, hvor bussernes samlede løbsplaner mellem pauser lægges ind. På den måde kan Rejseplanen "sprede" forsinkelser til de næste afgange med samme bus. Er en bus eksempelvis ti minutter forsinket på udturen med fem minutters vendetid på endestationen, så er den logisk nok ca. fem minutter forsinket på tilbageturen. Denne forsinkelse "i anden række" vises, så snart den opstår, når hele løbsplanen ligger sammenkædet.

Dataene fra Rejseplanen er de samme uanset hvor de vises, men desværre synes afgangstavler nogle gange at frasortere flere afgange fra den samme bus/det samme tog. Passerer en bus for eksempel samme stoppested flere gange på én tur, vises kun første afgang.

--
Thomas Rasmussen
[image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen