Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

ÖBB overvejer nattog fra København (Generelt)

af mikedk2100, 2/9 2019, 20:21 (1698 dage siden) @ Gæst42

Det er jo en interessant tanke. Problemet med de nuværende nattog er at de sagtens kan fyldes 90 dage om året men resten af året er efterspørgslen bare ikke høj nok, da de primært er tilrettelagt efter fritidsrejsende.

Der hvor SJ har fået succes med Stockholm - Malmö er at de har fået de forretningsrejsende med ved at have en køreplan om natten (og KUN om natten!)
Men Stockholm er større end København og Malmö er større end Aalborg - så det er nok svært at få nok efterspørgsel til toget - desværre.

Og så er der jo den risiko i Danmark, at passagererne bliver vækket midt om natten, for at blive jaget over i en bus ;) Og selvom det er sagt med et glimt i øjet, så er jernbanens dårlige image formentlig også en grund til, at det er begrænset, hvad der bliver efterspurgt på jernbanen.

Pyloriis indlæg, "Tal om pendlere" https://www.jernbanen.dk/forum/index.php?id=144367 viste jo ellers, at der var 4.213, der boede i det nordjyske og arbejdede i København - det fremgik ikke, om de pendlede hver dag, for så tror jeg aldrig man vil kunne slå flyet, men sker det bare af og til, eller en gang om ugen, så kunne et nattog vel kapre kunder.

Ligesom nattoget mellem Malmö og Stockholm formentlig har taget kunder fra indenrigsflyvningen. Og her tænker jeg heller ikke, at det er pendlere på daglig basis, der overnatter i et nattog alle hverdagsnætter.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak